SM H30 Tranås GK

I november fick vi erbjudandet från Småland Golfförbund att arrangera tävlingen, efter ett par snabba kontakter om kostnader/intäkter beslöt vår styrelse att vi tar det. Sen dess har förberedelser pågått och äntligen, den 7/7, var det dags! Det vi i Täko försökte fokusera på var att göra det till en trevlig upplevelse för spelarna, vårt mål var att så många som möjligt skulle åka hem till sina klubbar och där säga ”åk till Tranås, fin bana, bra krog, en klubb med god stämning och ordning och reda”. Då skulle vi sannolikt få hit många greenfeespelare framöver. Sagt o gjort, det vi gjorde, förutom att följa SGF´s manual på 25 sidor, var följande:

  • En värdinna som tar hand om spelarnas partners, ordnar aktiviteter typ shopping, bad, Boxholm II, kanot, etc.
  • En värd på drivingrangen varje morgon som tar hand om spelarna, Voltaren, ser till att det finns bollar etc.
  • Spelarbuss dygnet runt som kör spelarna mellan klubben och stadens boenden.
  • Försöka vårt bästa att ha en mycket fin bana (här lyckades vi tack vare Torgny och hans team)!

En ”lattjolajban” par 3 tävling på lördagen, efter spelet, i stället för att nöta på rangen kanske spelarna ville lira korthålsbanan och försöka slå Davis Lingmerths rekord på 21 slag? Det ville dom, 36 spelare hade vi (fler än hälften) och bästa score blev 22 slag! Sen fick vi två kepsar signade av David som vi lottade ut bland all startande med villkor att de skulle delas ut till en junior i hemmaklubben. Mycket uppskattat!

Alltså, fokus på spelarna gällde. Samt många funktionärer. Vi i Täko är ju gratis och alla vi där körde på hela helgen, spelarna gillade att vi  var många, de tyckte det var kvalitet.

Spelarna tycket vår bana var svår, smal, tuff ruff, träd och doglegs på rätt/fel ställen, hål nummer 1, 9, 10, 13 och 16 tycker dom ar jättetuffa, svåra men bra golfhål!

Vi fick en del mail efteråt som är väldigt trevlig läsning, kommentarerna i olika grupper på Facebook är också mycket trevlig läsning.

Kort sagt, en bra laginsats av Täko med flera, en mycket fin bana och mycket bra krog, där är vinnarreceptet!

Bosse/Tävlingsledningen

Se mer bilder från Fotograf Erik Hellquist nedan