Ordförande Informerar

Information till Tranås GK:s medlemmar. Juni 2018

Då är golfsäsongen äntligen igång! Efter en snörik vinter där vi ett tag trodde att det skulle dröja in i maj innan vi skulle kunna öppna banan så exploderade våren! Maj månad är väl den varmaste någonsin skulle jag tro.

Det är mycket på gång i TGK just nu. Vi har många investeringsprojekt att slutföra. Vårt femåriga projekt där vi ska förbättra standarden på våra bunkrar som påbörjades efter förra säsongen fortsätter till hösten. LÄS MER…

Vi har byggt en miljöstation vid restaurangen. Det är ganska hårda krav på hur man hanterar sopor mm. och med den nya miljöstationen så blir miljöarbetet mycket smidigare än tidigare. I samband med detta arbete så har vi fräschat upp området runt kiosken.

Ett annat stort projekt är att vi ska bygga en inglasad uteplats vid restaurangen. Detta arbete skulle varit klart till slutet av maj men av olika anledningar har arbetet tagit lite längre tid men det ska vara klart veckan efter midsommar.

Ett nytt projekt under sommaren är att vi ska bygga en allmän parkering vid driving rangens norra del. Fullt färdig blir det ca 25 parkeringsplatser. Vid vissa tidpunkter är det fullt på den ordinarie parkeringen och vi slipper i framtiden även att ha bilar parkerade på bland annat Norrabyvägens mötesplats (spelare väljer att parkera där trots förbud) vilket gör trafikmiljön säkrare för alla. Tranås Energi kommer att sätta upp ett par laddningsstationer på denna parkering.

Inför säsongen så har TGK fått en ny junioransvarig, det är Joacim Burenby som kommer att leda juniorverksamheten tillsammans med vår pro Kalle Ragneby. Efter några år där vårt deltagande ute på juniortävlingar varit skralt så har vi några juniorer som börjat tävla i Teen Cup (tidigare Skandia Tour) vilket är jättekul.

Den 25-26 augusti ska TGK arrangera riksfinalen Teen Cup. Detta blir årets största arrangemang för TÄKO.

Svenska Golfförbundet genomför under säsongen en medlemsundersökning kallad Players 1st som skickas ut via mail. Jag uppmanar er att ni som medlemmar fyller i denna enkät när den dyker upp, det är ett viktigt verktyg för oss att se vad medlemmarna tycker och man kan lämna förslag på vad man tycker att klubben ska satsa på.

Jag önskar er alla en skön golfsommar och svinga lugnt.

Berra Fång
Ordförande Tranås GK